Ο Ρόλος του Ηλεκτρολόγου στην Ανακαίνιση Σπιτιού

Ανακαίνιση Σπιτιού Χωρίς Βαψίματα Δεν Γίνετε !!
Ανακαίνιση Σπιτιού Χωρίς Βαψίματα Δεν Γίνετε !!
8 Οκτωβρίου 2021

Ο Ρόλος του Ηλεκτρολόγου στην Ανακαίνιση Σπιτιού

Ο Ρόλος του Ηλεκτρολόγου στην Ανακαίνιση Σπιτιού

Όπως σε όλες τις κατασκευές έτσι και στην aegina rent a car οι σωστοί τεχνίτες είναι αυτοί που κάνουν την διαφορά αλλά φέρνουν και το σωστό αποτέλεσμα. Ένας από τους σημαντικότερους τεχνίτες είναι ο ηλεκτρολόγος που έχεις να κάνει άμεσα και με την ασφάλεια του σπιτιού. Αλλά πως τον επιλέξεις, θα το δούμε στην συνέχεια.

Εγκατάσταση Θέρμανσης με την Βοήθεια ηλεκτρολόγου

Πλεονεκτήματα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης
  • Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι κατά 35% οικονομικότερη στη λειτουργία από μια συμβατική θέρμανση .Εξοικονόμηση ενέργειας 25%-35% σε σχέση με τα θερμαντικά σώματα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που απαιτούνται για την λειτουργία της (30-45 oC)
  • Απόσβεση του αρχικού κόστους από 1 έως 3 έτη λόγω της μειωμένης (25-35%) κατανάλωσης καυσίμου, του μειωμένου κόστους συντήρησης (βάψιμο τοίχων , αντικατάσταση κουρτινών κ.α.), αυξημένη διάρκεια ζωής λέβητα-καυστήρα ή αντλία θερμότητας λόγω μειωμένης λειτουργίας
  • Εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ηλιακή ενέργεια) και των νέων τεχνολογιών (αντλίες θερμότητας) με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας έως και 60%.
  • Με την ενδοδαπέδια θέρμανση η αρχιτεκτονική διαμόρφωση γίνεται εύκολη λόγω της ελευθερίας των χώρων. Ενδείκνυται για σπίτια με μοντέρνα και ελεύθερη αρχιτεκτονική διαρρύθμιση (open plan χώρους χωρίς τοίχους, εσωτερικά αίθρια με μεγάλα ύψη, καθιστικά με μεγάλα ανοίγματα κτλ). Παρέχει δυνατότητα αυτονομίας ακόμα και σε κάθε δωμάτιο.
  • Άνετες συνθήκες διαβίωσης λόγω της τέλειας κατανομής θερμοκρασίας από το δάπεδο (max 29° C) ως την οροφή. Η υγρασία του χώρου διατηρείται σε κανονικά και σταθερά επίπεδα η ατμόσφαιρα δεν γίνεται αποπνικτική και δεν έχουμε μεταφορά σκόνης από τα ρεύματα αέρα. Οι συνθήκες διαμονής είναι ιδανικές για πάσχοντες από άσθμα ή αλλεργίες.
  • Δεν υπάρχουν περιορισμοί ως προς την επιλογή του τελικού δαπέδου. Η ενδοδαπέδια μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε υλικό: πλακάκι, μάρμαρο, ξύλο (κολλητό ή καρφωτό), πλαστικό δάπεδο, πατητή τσιμεντοκονία κλπ. Ωστόσο, πρέπει να έχει εκ των προτέρων αποφασιστεί τι τελικό δάπεδο θα στρωθεί σε κάθε χώρο, ώστε να προσαρμόσουμε τη μελέτη σε συνδυασμό με τη θερμική αγωγιμότητα κάθε υλικού.
  • Σε εκτεταμένους και μεγάλου εσωτερικού ύψους χώρους η ενδοδαπέδια αποδεικνύεται εξαιρετικά αποδοτική και οικονομική στη λειτουργία, αφού δε συσσωρεύει θερμότητα στην οροφή, αλλά την κατανέμει ομοιόμορφα στο χώρο από κάτω προς τα πάνω.
  • μπορεί να εγκατασταθεί ακόμα σε πισίνες στο εσωτερικό κτιρίων, σε ράμπες, σε θερμοκήπια, σε εκκλησίες κλπ.
  • Είναι εύκολη στη ρύθμιση και στο χειρισμό.

Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις  στην Ανακαίνιση Σπιτιού

Η ηλεκτρολογική εγκατάσταση είναι ένα σπουδαίο κεφάλαιο στην κατασκευή της κατοικίας αλλά και του επαγγελματικού χώρου. Σωστά υλικά (πίνακες, ασφάλειες, καλώδια και διατομές τους κλπ) και ένας καλός, πιστοποιημένος επαγγελματίας ηλεκτρολόγος, είναι ο συνδυασμός που θα δώσει ένα σωστό, ασφαλές, λειτουργικό αλλά και αισθητικό αποτέλεσμα. Μια επιτυχημένη επένδυση δηλαδή των χρημάτων του ιδιοκτήτη ή κατασκευαστή της οικοδομής.

Οι ανάγκες ενός σπιτιού σε πρίζες, διακόπτες, ηλεκτρικές συσκευές, κλιματιμό, θέρμανση, αυτοματισμούς, συναγερμό κλπ, είναι μεγάλες. Όλα όσα προαναφέραμε για να λειτουργήσουν χρειάζονται καλώδια που θα μεταφέρουν το ηλεκτρικό ρεύμα από τον κεντρικό ηλεκτρολογικό πίνακα στα σημεία που θα το χρειαστούμε.

Και να μην παραλείψουμε το τηλέφωνο, το διαδίκτυο, την τηλεόραση (αναλογική, ψηφιακή ή καλωδιακή) που θέλουν πολλά καλώδια κι αυτά.

Αυτή η διαδικασία απαιτεί την εγκατάσταση πάμπολλων πλαστικών ή μεταλλικών σωλήνων, που μέσα τους θα προστατεύουν τα ηλεκτρικά καλώδια. Όλες αυτές οι σωληνώσεις, με τον τρόπο που κατασκευάζονται οι οικοδομές στη χώρα μας, πρέπει να περάσουν μέσα από την τοιχοποιία.

Δηλαδή ο ηλεκτρολόγος πρέπει να σκάψει τα κτισμένα τούβλα και να στερεώσει πάνω τους με λάσπη τις σωληνώσεις. Κι εδώ αρχίζουν τα προβλήματα. Ο τεχνίτης εγκαταστάτης ηλεκτρολόγος δεν ασχολείται ο ίδιος με τη βαριά και «βρώμικη» δουλειά του σκαψίματος. Συνήθως έχει στο συνεργείο του ή αν δουλεύει μόνος, ένα βοηθό, που κι αυτός συνήθως είναι νεαρός μαθητευόμενος, ή περιστασιακά απασχολούμενος, για ένα χαρτζηλίκι στην οικοδομή.

Περισσότερα στο δεύτερο μέρος του άρθρου “Ο Ρόλος του Ηλεκτρολόγου στην Ανακαίνιση Σπιτιού”.

Comments are closed.